Gresol Batx

IB, un estil d’ensenyament centrat en l’alumne

GRESOL International-American School és un col·legi acreditat per oferir el Batxillerat Internacional, una educació superior per al nostre alumnat que els prepara a consciència amb mètodes innovadors, que els obre les portes a les universitats més prestigioses. Ja hem explicat anteriorment què és realment l’IB i en què consisteix, així com els múltiples avantatges que ofereix als seus estudiants. Però, com és l’estil d’ensenyament en el qual es basa el Batxillerat Internacional?

L’educació que s’imparteix en els col·legis del món acreditats per a oferir l’IB es basa en una sèrie de punts forts:

• Sistema centrat totalment en l’alumne.
• Es desenvolupen enfocaments d’ensenyament i aprenentatge eficaços.
• L’educació té lloc dins de contextos globals, incloent-hi cultures i llengües internacionals.
• S’exploren continguts significatius, desenvolupant una comprensió disciplinària i interdisciplinària que compleix amb estàndards internacionals rigorosos.


Aquests punts forts són complementats després per més sistemes i innovadores metodologies d’aprenentatge. A més que cada centre té també la seva pròpia estructura i sistema d’ensenyament, basat en diferents principis. En el cas de Gresol School, per exemple, la metodologia educativa se centra en la immersió en anglès, les ciències, tecnologia i arts; a més d’una clara aposta per valors essencials, com el respecte, el treball en equip, l’empatia o l’ètica de treball.

Objectiu: ajudar a explorar i construir identitats

L’educació del Batxillerat Internacional utilitza cicles dinàmics d’indagació, acció i reflexió per a ajudar tant a estudiants com centres a transformar-se durant el transcurs de l’aprenentatge. Es busca potenciar les capacitats de l’alumnat a mesura que es desenvolupen els enfocaments de l’aprenentatge necessaris per aconseguir l’èxit acadèmic i personal. La meta sempre és, al final, potenciar que els estudiants explorin, indaguin i siguin curiosos; a més que puguin construir les seves pròpies identitats personals i culturals.

Per a això, l’ensenyament el Batxillerat Internacional té una filosofia educativa comuna, on se celebren les moltes formes en què les persones treballen juntes per a construir significat i comprendre el món. L’IB capacita als joves per a l’aprenentatge durant tota la vida, a tots els nivells i de totes les formes, sigui de manera individual o en col·laboració amb altres persones. Això és, també, gràcies als valors compartits en els quals es fonamenta l’educació IB, com la solidaritat, la reflexió o la mentalitat oberta.

Leave A Comment